بهگزارش میراثآریا، محمدحسن طالبیان معاون میراثفرهنگی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شب گذشته 25 مهر 96، در گفتوگو با بخش خبری شبکه چهار صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران درباره آسیب رساندن به بافتها و بناهای تاریخی بهبهانه توسعه زیرساختهای شهری گفت: «در چند سال گذشته به نسبت گذشته حفاظت از آثار تاریخی بیشتر شده است. در سالهای قبل وزارت راه و شهرسازی و شهرداریها در نقطه مقابل حفاظت از میراثفرهنگی بودند، اما در سالهای اخیر شاهد هستیم که بسیاری از نهادها به حفاظت از شهرها و بافتهای تاریخی کمک میکنند. ابزار سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری برای محافظت از بافتها و بناهای تاریخی و حرایم و عرصههای آنها ابزار قانون و شکایت است.»
او با بیان اینکه تمام دستگاهها باید ضوابط میراثی را رعایت کنند، گفت: «برای حفاظت از بافتها و بناهای تاریخی از طریق پیگیری قانونی سه حوزه دخیل هستند، بخش اول مربوط به شکایت سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری است، سپس قوه قضائیه حکمهای مورد نیاز را صادر کند و در نهایت نیروی انتظامی باید بتواند جلوی تخریب و آسیبرسانی به بافتهای بناهای تاریخی را بگیرد. البته شهرداریها نیز باید در این مسائل همراه باشد. اگر کل این فرآیند اتفاق بیفتد، کمتر شاهد تخریب و آسیب به بافتها و ساختمانهای تاریخی خواهیم بود.»
معاون میراثفرهنگی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری درباره ساختوسازهای کنار 15 اثر ثبتشده در فهرست ملی میراثفرهنگی در میدان بهارستان و کشیده شدن دیوارهای آجری جدیدی روبهروی درِ ساختمان مجلس شورای اسلامی که قدمت آن به دوران مشروطه برمیگردد، گفت: «حساسیت جامعه نسبت به حفظ آثار و بافتهای تاریخی بیشتر شده و این نکته بسیار مثبتی است. همچنین بعد از حمله گروهک تروریستی داعش به ساختمان مجلس شورای اسلامی، برای بالا بردن امنیت و حفاظت دست به اقداماتی زده شد، البته سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری درباره این دیوارکشی شکایت کرد و به مدیر پشتیبانی مجلس نیز اطلاع داده شد. ما اعلام کردیم اگرچه که امنیت مجلس شورای اسلامی بسیار مهم است اما نباید بهخاطر ایجاد امنیت زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی شهر را زیر سؤال ببریم، زیرا آن منطقه عرصه جهانی است.»
او تصریح کرد: « بازسازی مجلس قدیم، با نظارت معاونت میراثفرهنگی سازمان میراثفرهنگی انجام شد، در هر نوع تغییری که به مسائل میراثی گره خورده است معاونت میراثفرهنگی حضور دارد. در نتیجه باید در این مورد نیز که در عرصه تاریخی است با سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری مشورت میشد.»
او با بیان اینکه سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری پیشنهادهای خود را اعلام کرد، گفت: «متولیان این دیوارکشی به سازمان میراثفرهنگی اعلام کرده بودند که عملیات دیوارکشی از جمعه متوقف شده است اما باخبر شدیم که چند روز پیش دوباره این دیوارکشی آغاز شده است. سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری از طریق ابزارهای قانونی که در دست دارد شکایت کرد. مجلس شورای اسلامی نیز باید بیشتر به این مسئله توجه کند زیرا میدان بهارستان منظر شهری است و حتما روشهای دیگری برای تأمین امنیت مجلس وجود دارد. ما نیز تلاش میکنیم که به تعامل و گفتوگو در اینباره دست پیدا کنیم.»
مجلس شورای اسلامی و شهرداری باید ناظر بر رعایت ضوابط میراثی باشند
معاون میراثفرهنگی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری درباره ساختمانهای بلندی که پشت مجلس شورای اسلامی در دولت نهم و دهم ساخته شد گفت: «این طرح جامع مجلس در آن زمان بود و ادامه داشت. بهارستان مرکز تاریخی است و کاملا واضح است که ارتفاع ساختمانها نباید از 12 متر تجاوز کند. اگر قرار است ساختمانی بیش از ارتفاع مجاز ساخته شود باید مجلس شورای اسلامی و شهرداری از ساخته شدن آن جلوگیری کنند.»
انتهای پیام/